Gerson metoden


bekämpar cancer

&

andra kroniska sjukdomar

Gerson Metoden


Om Gerson Metoden

Max Gerson

Max Gerson (1881-1959) föddes i Wongrowitz i Tyskland. Han    studerade vid universiteten i  Breslau,  Wuerzburg, Berlin och Freiberg. Under studietiden drabbades Dr. Gerson av återkommande migrän-attacker. Eftersom det inte fanns någon bot, så började Gerson experimentera med olika dieter för att försöka bli av med sina besvär.  Han lyckades utveckla en diet som helt botade migränbesvären. Han föreslog dieten till sina patienter som led av migrän och samtliga blev  av med huvudvärken. Gersons diet visade sig även läka den "obotliga" hudtuberkulosen och  det ledde till ett samarbete med toraxkirurgen MD. Ferdinand Sauerbruch. Dr. Gerson utvecklade ett behandlings-program för hudtuberkulos vid universitetssjukhuset i Munchen, en noggrant övervakad klinisk studie där 446 av 450 patienter  med hudtuberkulos återhämtade sig helt. Studien publicerades i flera världsledande  medicinska tidsskrifter och behandlingen började användas i dessa länder som ett botemedel mot hudtuberkulos.  Bland de som tillfrisknade fanns hustrun till den mångfaldige Nobelpristagare Albert

Schweitzer. Hon tillfrisknade från lungtuberkulos.Dr. Gerson upptäckte att de åkommor som patienterna led av parallellt med tuberkulos, som t.ex. diabetes typ 2, allergier, astma, högt blodtryck m.m., också botades genom behandlingen och han   insåg att terapin inte bara botade en åkomma, utan återställde hela orgnismen. Med andra ord, Gerson behandlingen återställer kroppens organ och system så att försvaren får tillbaka sin egen exeptionella livsviktiga förmåga att bryta ner skadade och sjuka celler. Dr. Gerson fortsatte att utveckla sin terapi och började nu även behanda patienter med cancer med stor framgång, även de med långt framskriden cancer, som fått besked att bara ha en viss tid kvar att leva, botades helt. Gerson Terapin har praktiserats över hela världen och botat patienter från olika typer av cancer och terapin har därför blivit mest känd som en cancerterapi, men eftersom behandlingen inte är specifik och inte bara botar en åkomma,  läker även andra kroniska sjukdomar. Efter 30 år av kliniska studier, skrev Dr. Gerson boken A Cancer Therapy, Results of Fifty Cases som blev hans sista bok och testamente. Den kom ut ett år innan hans död 1959. Läs mer om vetenskapen som ligger till grund för metoden och hur man rent pratiskt utför behandlingen i boken Läka med Gerson Metoden.   Boken ger livsviktig information som räddar liv och  den borde finnas i varje hem.

Charlotte Gerson

född 1922, är dotter till Dr. Max Gerson. Hon var 12 år när hennes fars utarbetade diet-terapi botade henne från tuberkulos. Hon är yngst av tre syskon och började redan som tonåring   assistera, studera och arbeta vid sin fars klinik  . Hon studerade även vid  Smiths Collage i USA, innan hon gifte sig. Sedan sin fars död 1959 har Charlotte dedikerat sitt liv åt att sprida kunskapen om sin fars cancerterapi. Hon har skrivit ett flertal böcker om Gerson terapin, den mest kända är Healing the Gerson Way. Hon har gjort otaliga föreläsningar runt om i världen, intervjuer och videoinspelningar som finns att se på Youtube på internet.  Hon är en eldsjäl med stor karisma och har medverkat vid  två tillfällen i Oprah Winfreys talkshow och i många andra mediasammanhang. Charlotte Gerson avled i februari 2019, 97 år gammal. 

Howard Straus

född 1943, son till Charlotte Gerson, gick i morfars och mors fotspår och fortsatte sprida kunskapen om Gerson terapin över hela världen. Han skrev bl.a. om Dr. Max Gersons kliniska studier och framgångar att   bota sina svårt cancersjuka patienter, i boken Healing the Hopeless.  Howard  drev mediaföretaget Health Media i USA med egen radiokanal som riktar in sig på hälsa och Gerson terapin. Health Media säljer även böcker och annat material kopplat till Gerson terapin. Han samarbetade med människor världen över som medverkar till att sprida kunskapen om terapin genom översättningar av Gerson böcker och medverkade till att starta nya Gerson kliniker, bl.a. i Kina. Howard Straus gick hastigt bort den 10 juni 2019 i en hjärtinfarkt. 76 år gammal. 

Margaret Straus

dotter till Charlotte Gerson, arbetar också aktivt med att sprida kunskapen om Gerson terapin, bl.a. genom att hålla föreläsningar och skriva artiklar. Hon har startat Gerson terapi supportgrupper på facebook i Italien och Storbritanien och hon är en aktiv medlem i den internationella Gerson therapy supportgroup med över 25.000 medlemmar. Hon är även medlem i Nordens  Gerson Terapi supportgrupp. Hon ger stöd och support till  patienter som tillämpar terapin och  informerar, ger råd och svarar på patenternas frågor.

Gerson Terapin är en alternativ behandlingsmetod som läker cancer och andra kroniska sjukdomar-Terapin är känd över hela världen och har tillämpats av svårt cancersjuka patienter och som tillfrisknat med hjälp av metoden. Man utför terapin på egen hand med hjälp av boken Läka med Gerson metoden, som innehåller klara och tydliga instruktioner hur man utför terapin och olika scheman för olika kategorier av tillstånd. Vissa kick-startar terapin på någon av Gerson klinikerna, i Ungern eller Mexiko. Kontaktinfo till klinikerna och email-formulär finner du på hemsidan www.gerson.org. Gerson Institutet  tillhandahåller även kontaktinformation till  läkare som är utbildade inom Gerson metoden. De kan konsulteras under behandlingstiden gång. Läkarkontakten sker via Skype och mail.  I facebooksgruppen Gerson terapi supportgrupp Norden, https://www.facebook.com/groups/931709246924971/ finner du mer info om terapin och får stöd och support och svar på frågor om terapin. Gruppen har även en Gerson certifierad läkare som medlem, som kan konsulteras vid behov.

Gerson terapin är en behandling där man läker kroppen och dess funktioner i sin helhet, genom att man bl.a. intar höga näringskoncentrationer i form av färskpressade ekologisk juicer, samtidigt som man avgiftar kroppen och stöttar levern i avgiftningsprocessen genom kaffelavemang. Dr. Gersons grundteori var att patienter med kroniska sjukdomar lider av näringsbrister av olika slag och har ansamlat stora mängder toxiner. Dessa två faktorer åtgärdas i terapin.   Dieten består i huvudsak av vegetarisk kost och enbart ekologiskt.  Man stöttar även kroppens olika system med extra tillskott av olika slag. I huvudmåltiderna ingår Hippokrates soppa, som består av utvalda grönsaker som stöttar njurarnas och urinvägarnas avgiftningsprocess. Till de dagliga måltiderna serveras ugnbakad/kokt eller mosad potatis, tillsammans med en fräsch grönsakstillrik med råa och/eller kokta grönsaker. Desserten kan bestå av  olika frukter, kokta/råa eller stuvade.  I boken Läka med Gerson Metoden hittar du en mängd härliga och läckra recept på varierande och näringsriktiga måltider.

Basen i Gerson terapin är juicerna och patienten dricker upp till 13 glas nypressade  juicer per dag (gäller cancerpatienter). Terapin innehåller fyra olika ekologiska juicer; ren morotsjuice, morot/äppeljuice, grön juice (med utvalda gröna grönsaker) och apelsinjuice. Gerson patienter följer ett specifikt schema med dagliga instruktioner, timma för timma. Det finns tre olika scheman: ett för cancerpatienter, ett för icke-maligna sjukdomar och ett särskilt  för patienter som behandlats med cellgifter och strålning och mycket försvagade patienter. Läs mer om tillskott och scheman i boken Läka med Gerson Metoden. Gerson terapin måste följas noga och enligt alla de föreskrifter som anges i boken, eller efter ordination av en certifierad Gerson läkare. Eftersom  patienten tillämpar Gerson behandlingen på egen hand, krävs det diciplin, hängivenhet, uthållighet och beslutsamhet. Det finns inget spelrum för fusk eller genvägar.   Det är också viktigt att patienten ber om  hjälp för att klara av alla de dagliga sysslorna. Det ideala är om familjemedlemmar och vänner finns till hands för support och stöttning. Man kan även söka hjälp utifrån och betala en slant för hemhjälp eller man kan kontakta sin lokala församling och fråga efter volantärer..

Kaffelavemang är en viktig del av Gerson terapin och kan inte uteslutas. Dr. Gersons grundteori var att cancer och kroniska sjukdomar bara kan uppstå om kroppen lider av näringsbrister av olika slag, och har ansamlat mängder toxiner. Dessa två faktorer åtgärdas i terapin genom övernäring och avgiftning med kaffelavemang. Kaffelavemangets historia börjar under 1:a världskriget vid fronten, då fältsjukhusen var överbelagda av skadade soldater som var i ett akut behov av smärtlindring. Det var brist på smärtstillande morfin som krävdes vid operationer. Den enda smärtlindring som var tillgänglig för soldaterna som låg i plågor, var lavemang. Kaffe var också en bristvara. Läkarna var de enda som fick kaffe för att de skulle orka hålla sig vakna och operera så många skadade som möjligt. Sköterskorna som kände sig desperata och inte visste hur de skulle kunna stilla de skadade soldaternas smärtor, hällde i överblivet kaffe i patienternas lavemangshinkar. De tänkte att om kaffet kunde hjälpa läkarna att hålla sig vakna, kanske det kunde hjälpa soldaterna på något sätt. Och mycket riktigt, de kände smärtlättnader och mådde bättre. Senare har studier och forskning gjorts, som bevisar den avgiftande och smärtstillande effekten av kaffe när det tas rektalt. Två professorer - MD. A.O. Meyer och MD. Martin Huebner, vid The German University of Göttingen´s Collage of Medicin i Tyskland, testade effekterna av rektala infusioner på råttor. De fann att koffein, när det går via hemorrojda venen och portvensystemet till levern, att det öppnar upp gallgångarna och får levern att lättare släppa ifrån sig ansamlade toxiner. Detta bekräftades 70 år senare 1990 av MD, Peter Lecher, onkolog kirurg vid The District Hospital i Graz, Österrike.   Dr. Gerson lade till kaffelavemang till sin terapi, som ett effektivt sätt att stötta levern i avgiftningsprocessen, samtidigt som det ger patienterna smärtlindring. Läs mer i boken Läka med Gerson Metoden om den vetenskapliga delen och om hur man praktiskt går tillväga när man gör kaffelavemang, alla momenten. 

Levererar inom Norden


Postombud PostNord

Copyright All rights reserved Gerson Metoden